ILUMINAT PUBLIC MODERN

0
83

Măsura impusă de Guvern de a reduce impozitul pe venit de la 16% la 10% îi determină pe șefii administrației locale să recurgă la unele metode de a mai face economii. Una dintre acestea vizează realizarea unui sistem de iluminat public cu leduri în zona Primăverii și străzile adiacente. Această lucrare ar urma să fie realizată printr-un program finanțat cu fonduri europene.

Primăria Buzău trebuie să facă economii la sânge pentru a trece mai ușor peste criza ce se preconizează. Mai mult decât atât, se anunță și o scumpiere a curentului electric. Acesta s-ar putea dubla iar facturile la iluminatul public ar urma să provoace un adevărat șoc bugetului administrației locale. Prin urmare, șefii Palatului Comunal intenționează să modernizeze sistemul de iluminat stradal clasic. Prin darea în funcțiune a lămpilor cu LED, Primăria Buzău ar putea face economii substanțiale. Un prim pas va fi făcut în zona Primăverii și străzile adiacente din municipiu.

Beneficiile modernizării iluminatului public cu noua tehnologie sunt: diminuarea cheltuielior de funcționare a sistemului, îmbunătățirea securității și a siguranței cetățenilor pe timp de noapte, creearea unui habitat plăcut și asigurarea siguranței circulației rutiere și pietonale.  Realizarea unui sistem de iluminat coerent la scara întregului oraș va însemna practic: funcționalitate, eficientă și aspect estetic.(Dana Sin)

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ