IMAGINE DE COȘMAR, PE MARGINEA DRUMULUI

0
59

Un accident rutier soldat cu rănirea gravă a unui bărbat a fost înregistrat în zorii zilei pe drumul care leagă Buzăul de Ploiești, în dreptul localității Lipia. Cercetările făcute de polițiști la fața locului au arătat că un autoturism înmatriculat în județul Brăila, condus de un bărbat în vârstă de 68 de ani a lovit în plin un cal. Șoferul conducea către oraș când i-a ieșit în față animalul pe care nu a mai putut să îl evite. În urma impactului, calul a murit, iar șoferul a fost scos dintre fiarele contorsionate ale mașinii de către echipa de descarcerare și transportat la spital.

Dacă în cazul șoferului, acesta a fost dus la unitatea spitalicească, animalul a rămas la locul accidentului, fiind unul dintre pionii prinicipali în ancheta poliției. Numai că după finalizarea cercetărilor, nimeni nu a catadichisit să ia cadavrul de pe șosea. La un moment dat, echipa de la Drmuri Naționale venită să curețe carosabilul de cioburi, a legat animalul de picioare cu o sârmă și l-a târât până într-o parcare de pe marginea drumului național. Cadavrul a zăcut acolo ore în șir până când trecătorii, îngroziți de imagine, au început să sune la autorități. Însă toate instituțiile de scuzau că nu există în competența lor astfel de activități.

Pentru că nicio autoritate nu reacționa, prefectul Carmen Ichim a decis să convoace într-o ședință de urgență toți factorii responsabili. Pentru că legea nu prevedea clar cine trebuie să ridice cadavrul de pe marginea drumului, a fost trasat un nou protocol, la nivel local pentru ca astfel de situații să nu se mai repete.

În cele din urmă, a fost identificat și proprietarul animalului, care a fost sancționat pentru că și-a lăsat calul nesupravegheat.(DENISA IRIMIA)

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ