ÎMBOGĂŢIŢI, DIN FURTURI

0
95

Peste un milion şi jumătate de lei au strâns, doi buzoieni din furturi comise în vestul Europei. Banii au fost cheltuiţi pe case şi maşni de lux, pe care indivizii le-au înregistrat pe numele unor rude. Poliţiştii le-au luat urma, lor, şi complicilor acestora, le-au percheziţionat locuinţele şi îi acuză de spălare de bani.
Poliţiştii de investigaţii criminale de la Poliţia Municipiului Buzău au documentat activitatea infracţională a unui grup infracţional format din cinci buzoieni cu vârste cuprinse între 37 şi 46 de ani sub aspectul comiterii infracţiunii de spălare de bani.
În baza mandatelor de percheziție domiciliară emise de Tribunal au fost efectuate două percheziții domiciliare la locuințele a doi dintre buzoieni, în vârstă de 38, respectiv 46 de ani, ocazie cu care au fost ridicate mai multe documente. În urma cercetărilor şi investigaţiilor efectuate de către poliţiştii a rezultat că, în perioada 2010 – 2018, doi dintre cei cinci buzoieni, în vârstă de 38, respectiv 46 de ani, au avut preocupări infracţionale pe teritoriul Germaniei, Elveţiei, Belgiei, Austriei şi Olandei. În urma infracţiunilor comise, mai multe furturi din buzunare, de carduri bancare, furturi din portofele, precum şi infracţiuni cu violenţă, au obţinut importante sume de bani care au fost folosite în achiziţionarea a două imobile în municipiul Buzău și comuna Mărăcineni și două autoturisme de lux, bunuri ce au fost înregistrate pe numele membrilor familiilor.
Prejudiciul total a fost estimat la aproximativ 1.500.000 de lei. În baza ordonanței procurorului de caz s-a aplicat sechestru asigurator pe două imobile ce aparţin membrilor grupării. Membrii grupării sunt cercetaţi în libertate pentru spălare de bani, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Buzău, iar furturile sunt anchetate de autorităţile statelor unde au fost comise infracţiunile.

Laurenţiu Marinov/Andrei Meteleanu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ