Îmbrânceli la ajutoarele UE

0
199

Sute de persoane au stat la coadă de la 6 dimineața
Sute de persoane au stat la coadă de la 6 dimineața în fața unui depozit din municipiul Buzău, locul în care Direcția de Asistență Socială a distribuit alimentele sosite de la Uniunea Europeană. A fost derulată cea de-a doua etapă destinată persoanelor cu handicap, după ce la sfârșitul anului trecut mii de beneficiari ai venitului minim garantat au fost chemați să își ridice ajutorul. De aici și nemulțumirea multor persoane care au reclamat că programul este inechitabil și încurajează nemunca, ținând cont că unor persoane care nu muncesc li se acordă ajutoare cu prioritate iar altele care au avut o carte de muncă de-a lungul vremii și s-au ales cu un grad de handicap sunt nevoite să stea la coadă și să împartă ce a mai rămas.
Reprezentanții Direcției de Asistență Socială au precizat că nu toate persoanele au reușit să ridice ajutoarele din pricina numărului limitat de pachete.
Beneficiarii care au reușit să pună mâna pe pachetele cu alimente s-au bucurat ținânt cont de veniturile lunare care abia dacă le ajung să își acopere cheltuielile curente. Pachetele conțin 12 alimente de bază, printre ele făină alba, paste făinoase, ulei, orez, conserve, compot sau gem de fructe.
Alimentele sunt distribuite prin Programul Operațional Ajutorarea Persoanelor Dezavantajate iar fiecare pachet are o greutate de 24 de kilograme.

Florin Zafiu
Adrian Meteleanu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ