ÎMPĂRTĂȘANIA CU O SINGURĂ LINGURIȚĂ

0
97

Încă de la începutul pandemiei se pune problema împărtășirii enoriașilor, în Sfintele lăcașuri cu aceeași linguriță. Potrivit unora, acest lucru nu este igienic și ar putea fi un mod de a transmite virusul. Reprezentanții Arhiepiscopiei Buzăului și Vrancei îndeamnă credincioșii ca de sărbătorile de Crăciun să aibă curaj să primească împărășania, cu credință în Dumnezeu.
Au existat cazuri în biserici când s-au întrebuințat la împărtășirea credincioșilor linguriţe de unică folosință sau lingurițe sterilizate din cauza refuzului unora de a se împartăși cu lingurița comună. Aceștia consideră că își pun sănătatea în pericol și își aduc propria linguriță pentru a primi Sfânta împărtășanie. La polul opus mulți credincioși susțin că Lingurita e sfântă, și microbul nu este mai puternic decât Dumnezeu.
A rămâne la credința că aceasta linguriță e mai degrabă purtătoare de microbi decât de cele dumnezeiesti, înseamnă a nesocoti cele sfinte, mai spun reprezentanţii Arhiepiscopiei Buzăului şi Vrancei. În schimb, persoanele care se tem de îmbolnăvire pot cere preotului, împărtăşirea, dintr-o linguriţă adusă de acasă şi folosită exclusiv în acest scop, de o singură persoană.

Iuliana Sîrbescu/ Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ