IMPOZITE CU 500% MAI MARI

0
78

Este oficial: proprietarii terenurilor și clădirilor aflate în paragină, la nivelul  municipiului Buzău vor plăti impozite, pentru acele bunuri, cu 500 la sută mai mari. Aleşii municipali au aprobat, în unanimitate, proiectul Regulamentului privind stabilirea condiţiilor de majorare a impozitului pe clădirile şi terenurile neîngrijite de pe raza orașului. O primă etapă va fi identificarea de către autorități a terenurilor și clădirilor aflate în paragină, urmând ca mai apoi să someze proprietarii acestora. În cazul în care proprietarul nu se conformează, clădirea sau terenul, va fi încadrat în categoria celor neîngrijite, cu propunerea de majorare de cinci ori a impozitului.

Dacă după o anumită perioadă, proprietarii nu intervin în reabilitarea clădirilor, Primăria Buzău ar putea interveni în mod direct. Într-o stare de degradare se află și unele clădiri ale municipalității care nu intră însă sub incidența acestui regulament. Vorbim despre acele clădiri din centrul orasului de pe strada Cuza Vodă.

Dificil va fi cu clădirile ai căror proprietari sunt necunoscuţi pentru că Primăria este obligată să îndeplinescă o serie de proceduri complicate, care necesită un timp îndelungat. Multe dintre imobilele din municipiul Buzău sunt într-o stare avansată de degradare care, în unele cazuri, se pot transforma în adevărate capcane pentru persoanele care trec prin apropierea acestora.(Dana Sin)

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ