Impresii de călătorie! Constantin Toma ne scrie din Țara Soarelui Răsare

0
104

De la mai bine de 8 mii de kilometri, distanta, primarul municipiului Buzău Constantin Toma a transmis câteva impresii din debutul întîlnirii sale cu reprezentantii administratiei nipone din Tokyo. Edilul a părăsit orasul săptămîna trecută pentru a lua parte la deplasarea pe care Ministerul de Externe a organizat-o în trei țări din Asia cu scop de documentare pentru 11 primari din România.
Primarul, Constantin Toma a plecat în urmă cu o săptămînă în Japonia unde va sta trei săptămîni. Este o vizită de lucru la care mai participă alți 10 primari din România. Deplasarea este organizată de Ministerul de Externe iar printre țările care vor mai fi vizitate se numără China și Coreea de Sud. Pe pagina sa de facebook, edilul a ținut să transmită cîteva impresii
FACEBOOK – Constantin Toma
“Programul delegatiei… in prima zi a misiunii oficiale in Japonia, a debutat cu o vizita de informare la Centrul de reciclare Minato. Vizita … vine intr-un moment prielnic si necesar pentru a accentua interesul administratiilor urbane din tara noastra in ceea ce priveste experienta si realizarile municipalitatilor japoneze in domenii de interes maxim pentru administratia publica din Romania: transport urban, planificare urbana, procesarea deseurilor urbane, smart parking, green cities..”.
Din delegația oficială mai fac parte reprezentanții administrațiilor Călărași, Alba Iulia, Bistriţa, Constanţa, Deva, Focşani, Petroşani, Satu Mare, Slobozia şi Râmnicu Valcea și este condusă de către președintele Asociației Municipiilor din România, Robert Negoiță. Constantin Toma, primarul Buzăului povestește pe pagina sa de socializare că..
FACEBOOK – Constantin Toma
”Ulterior am participat la intalnirea cu primarul Districtului Minato, domnul Masaaki Takei, in prezenta ambasadorului Romaniei la Tokyo si a directorului general al departamentului de industrie si dezvoltare a comunitatii Minato. In acest cadru directorii departamentelor de planificare urbana, transport si trafic, precum si planificare financiara, taxe si impozite au sustinut prezentari. Teme abordate: planificare urbana in urmatorii 20 de ani, dezvoltarea si extinderea retelei de transport in comun, planificare demografica, masterplanul de internationalizare a districtului Minato si Jocurile Olimpice din 2020.”
Edilul a luat parte și la Festivalul Înfloririi Cireșilor.
FACEBOOK – Constantin Toma
“Prima oprire a delegatiei romane, intampinata de oficialii orasului, a fost la Festivalul Sakura (Festivalul Infloririi Ciresilor) unde a fost vizitat standul Romaniei, dedicat prieteniei dintre Musashino si Brasov. Au urmat vizite la complexul sportiv al orasului, format din stadion, piscina si sala polivalenta, dar si la incineratorul ecologic, de deseuri urbane, ultraperformant, inaugurat recent.
Oficialii romani au fost invitati si la un tur la Centrul de gestionare a situatiilor de criza. Aici, personalul specializat monitorizeaza, cu ajutorul tehnicii de ultima generatie, zonele nodale ale orasului, astfel incat, in situatii de crize sau dezastre naturale, sa se poata interveni prompt.”
Primarul se va intoarce la Buzau pe 15 aprilie, cu o zi înaintea Sfintelor Paști.

Florin Zafiu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ