ÎMPRUMUT DE 11 MILIOANE DE EURO

0
284

11 milioane de euro. Este valoarea unui împrumut contractat de Primăria Buzău pentru investiții de amploare care vor avea loc, în următorii ani, în municipiu. Primul milion de euro va fi folosit chiar anul viitor pentru reabilitarea străzilor, a stadionului de atletism și a cinematografului Dacia. Celelalte 10 milioane de euro vor ajunge în vistieria municipiului în anul 2020.
Primăria Buzău a semnat recent un contract cu o unitate bancară, pentru un împrumut de un million de euro, bani cu care municipalitatea va demara o serie de proiecte. Printre acestea se află asfaltarea mai multor străzi, reabilitarea stadionului de atletism, a cinematografului Dacia. Aceste proiecte vor fi realizate concomitent.
Cea de-a doua tranșă de bani, de 10 milioane de lei, va putea fi folosită abia din 2020, când primarul Constantin Toma are în vedere realizarea unor obiective mai ample, printre care reabilitarea clădirii Bazarului.
În lunile octombrie şi noiembrie, municipalitatea va depune o serie de proiecte pe fonduri europene. Pe de altă parte, administrația locală va continua investițiile și din propriul buget.
Până la finalul acestui an, municipalitatea continuă proiectele ce vizează asfaltarea a 100 de străzi din oraș. În prezent, echipele de asfaltatori lucrează în cartierul Dorobanți.

DENISA IRIMIA/ ROBERT OPREA

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ