Împrumut de urgenţă pentru Râmnicu Sărat

0
116

Împrumut de la Consiliul Judeţean pentru Primăria Râmnicu Sărat. Banii vor fi folosiţi într-un proiect cu fonduri elveţiene prin care a fost asigurat iluminatul public, în oraş. Suma acordată drept sprijin de urgenţă va fi restituită, imediat ce finanţatorul va vira municipalităţii râmnicene, suma prevăzută în proiect.
Consilierii judeţeni s-au întrunit luni dimineaţă, într-o şedinţă extraordinară, convocată pentru aprobarea unui sprijin financiar din fondul de rezervă al judeţului, către primăria municipiului Râmnicu Sărat. Suma, în valoare de 1 770 000 de lei va fi utilizată pentru finanţarea unui proiect de iluminat public cu LED, a străzilor din Râmnic. Proiectul se derulează cu fonduri elveţiene, iar pentru a putea beneficia de această finanţare nerabursabilă, administraţia râmnicenă trebuie să achite până la sfârşitul lunii valoarea lucrărilor efectuate. Scadenţa fiind foarte aproape, a fost nevoie de o şedinţă convocată în regim de urgenţă, pentru a obţine banii, cu titlu de împrumut de la Consiliul Judeţean.
Este un proiect foarte important pentru râmniceni, pentru că rezolvă problema iluminatul public, iar economiile în ceea ce priveşte consumul de energie electrică sunt substanţiale.
În mai puţin de o lună, administraţia râmniceană ar urma să încaseze finanţarea elveţiană, iar în termen de cinci zile de la primirea banilor, suma împrumutată de la Consiliul Judeţean va fi restituită.

Laurenţiu Marinov/Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ