ÎMPRUMUT PENTRU CĂLDURĂ

0
40

Energia termică va fi subvenționată, și în această iarnă, la Buzău. Consilierii locali au aprobat contractarea unui împrumut cu care municipalitatea să acopere subvenția la încălzire. Edilul Buzăului spune că este ultimul an în care vor mai fi acordate subvenții pentru că astfel de credite nu fac altceva decât să împovăreze buegtul Primăriei.
Pentru asigurarea subvenţiei la căldură în această iarnă, Primăria Buzău va contracta un credit bancar. În acest sens, Consiliul Local a aprobat miercuri, un proiect de hotărâre care vizează contractarea de către municipalitate a unui împrumut de 14.000.000 lei, de la Trezoreria Statului. Perioada de rambursare a creditului este de până la 20 de ani, cu posibilitatea rambursării anticipate, parțial sau integral.
De anul viitor, subvenția la căldură ar putea fi acordată doar familiilor nevoiașe, în baza unor anchete sociale. Primarul Buzăului afirmă că, iarna viitoare, este puțin probabil să se mai acorde subvenții la energie termică.
În municipiul Buzău, 11.900 de apartamente dintr-un total de 35.000 sunt racordate la sistemul centralizat de încălzire, abonaţii plătind 297 de lei pentru o gigacalorie, faţă de 430 de lei, valoarea reală.

DENISA IRIMIA/ ROBERT OPREA

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ