ÎMPRUMUT PENTRU ÎNCHISOARE

0
194

Închisoarea de la Unguriu va fi construită cu bani împrumutaţi. Guvernul a obţinut ieri un credit în valoare de peste 170 de milioane de euro pentru înfiinţarea de noi spaţii de detenţie, în judeţele Buzău şi Prahova.
Două noi penitenciare, cu o capacitate totală de 1 900 de locuri, vor fi construite în România în baza unui împrumut de 177 de milioane de euro ce a fost aprobat luni Executivului de la Bucureşti de către Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei cu scopul de a consolida sistemul penitenciar şi de a îmbunătăţi condiţiile de detenţie, a anunţat Administraţia Naţională a Penitenciarelor.
„Astăzi, 19.11.2018, la Paris, Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei a anunţat că a fost aprobat un împrumut de 177 milioane de euro guvernului român, pentru construirea de noi spaţii care să consolideze sistemul penitenciar şi să îmbunătăţească condiţiile de detenţie. Împrumutul furnizat de CEB reprezintă o contribuţie majoră la planurile guvernamentale de îmbunătăţire a calităţii şi capacităţii instituţiilor penitenciare, în conformitate cu calendarul de măsuri 2018-2024 pentru soluţionarea supra-aglomerării carcerale şi a condiţiilor de detenţie, adoptat prin Memorandum, de către Guvernul României”, informează Administraţia Naţională a Penitenciarelor, printr-un comunicat de presă.
Potrivit sursei citate, fondurile vor fi utilizate pentru construirea a două unităţi penitenciare, în localitatea Berceni, judeţul Prahova, cu o capacitate de 1.000 de locuri, respectiv în localitatea Unguriu, în judeţul Buzău, cu o capacitate de 900 de locuri. Noul penitenciar de la Buzău, va fi construit pe structura cazărmilor din incinta a două unităţi militare, pe un teren de 15 hectare, în interiorul localităţii Unguriu, spaţiile fiind racordate la utilităţi. Autorităţile apreciază că prin construirea acestui penitenciar ar urma să fie create circa 1.500 de locuri de muncă.

Laurenţiu Marinov/Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ