ÎMPRUMUT PENTRU PENITENCIARUL DE LA UNGURIU

0
157

Statul român a contractat un împrumut de 177 de milioane de euro de la Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei pentru construirea a două penitenciare, unul la Unguriu, în județul Buzău, celălalt în judeţul Prahova. Noile închisori vor crea 1.900 de noi locuri pentru deţinuti, în conformitate cu standardele europene.
Proiectul înfiinţării unui penitenciar în judeţul Buzău, pe amplasamentul unei foste unităţi militare va fi finanţat printr-un împrumut de la Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei. Potrivit unui proiect de lege publicat miercuri pe site-ul Ministerului de Finanţe, statul român va contracta un credit în valoare de 177 de milioane de euro.Proiectul include următoarele patru sub-proiecte: construirea unui penitenciar având 1.000 de locuri de detenţie, în localitatea Berceni, judeţul Prahova, construirea unui penitenciar având 900 locuri de detenţie în localitatea Unguriu, judeţul Buzău, construirea unei facilităţi de pregătire a personalului din penitenciare în localitatea Pantelimon, judeţul Ilfov, şi construirea unui centru pentru recuperarea capacităţii de muncă a ofiţerilor din penitenciare în, judetul Braşov.
„Proiectul are un impact direct asupra îmbunătăţirii condiţiilor de viaţă ale deţinuţilor prin reducerea supra-aglomerării şi asigurarea respectării celor mai bune practici internaţionale cu privire la infrastructură şi regim. Proiectul abordează deficienţele privind condiţiile de detenţie din România şi promovează conformarea cu regulile europene pentru penitenciare”, se menţionează în proiectul de lege.
Proiectul este estimat a se implementa pe o perioadă de circa 6 ani, iar data limită de tragere a sumelor împrumutului este 31 mai 2025, ceea ce va permite distribuirea corespunzătoare a costului proiectului pe perioada de implementare.

Laurenţiu Marinov/Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ