În loc de Crâng, “o tarla mare”

0
22

Liberalii acuză Direcția Silvică în legătură cu pădurea Crâng
Liberalii buzoieni au atras atenția că nu vor vota niciun proiect care ar duce la distrugerea parcului Crâng. În aceeași măsură, PNL a acuzat Direcția Silvică Buzău de faptul că nu s-a ocupat îndeajuns astfel încât să protejeze fondul forestier.
Pădurea Crâng intră din administrarea Direcției Silvice în cea a municipiului Buzău. Având în vedere starea deplorabilă în care se află, liberalii buzoieni au atras atenția că este nevoie ca aceasta să fie regenerată și nicidecum în locul ei să apară construcții, așa cum s-a vehiculat în spațiul public în ultima perioadă.
Prin urmare, liberalii îndeamnă primarul municipiului la responsabilitate și declarații conforme cu realitatea. Constantin Toma preciza recent că municipiul Buzău deține acum cea mai mare pădure-parc din țară deși Timișoara ocupă prima poziție.
Faptul că arborii din pădurea crâng s-au îmbolnăvit rând pe rând, fiind tăiați ulterior, este vina Direcției Silvice, sunt de părere liberalii buzoieni, pentru că nu s-au ocupat din timp astfel încât să prevină o astfel de situație.
În replica, conducerea direcției a precizat că nu este decât vina unei ciuperci care s-a extins rapid.
De câțiva ani, ulmii uscați din parcul Crâng, afectați de o ciupercă dăunătoare sunt tăiați la rând de către angajații Direcției Silvice Buzău. În schimb, atunci când vine vorba despre împădurire, autoritățile transmit că nu se va face decât dacă este necesar. Sunt lăsați să crească acei puieți care vor avea nevoie de zeci, poate chiar sute de ani pentru a crește la nivelul celor care au fost extrași.

Florin Zafiu
Adrian Meteleanu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ