În luna iunie, concurs la DGASPC ! Probele vor fi susținute la București

0
132

Posturile de conducere ale Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului din cadrul Consiliului Județean Buzău vor fi din nou scoase la concurs. De această dată candidații vor trebui să susțină probele la București iar perioada concursului a fost stabilită pentru luna iunie. Deocamdată nicio persoană nu s-a înscris întrucît concursul se află abia în faza de a fi anunțat.
Trei funcții de director vor fi scoase în curînd la concurs. Consiliul Județean Buzău a stabilit perioada în care vor avea loc concursurile pentru funcțiile de conducere în cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului.
Pentru a înlătura orice umbra de îndoială avînd în vedere informațiile și reacțiile apărute în media legate de organizarea concursului, acesta va avea loc la București.
Vechea conducere a Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Buzău a picat în dizgrație în urma scandalului legat de plasamentul în regim de urgență a peste 60 de copiii cu deficiențe de auz și vedere. Atunci directorul Adrian Vintilescu și-a dat demisia iar conducerea a fost preluată interimat de Ștefan David, adjunctul instituției. Consiliul Județean Buzău a stabilit concurs pentru luna februarie, ulterior fiind amînat pînă în luna aprilie. La concursul organizat în urmă cu două luni niciun concurent pentru cele trei funcţii de conducere nu a trecut de proba scrisă. Doi dintre candidaţii care trecuseră de proba de selecţie a dosarelor s-au retras. Primul a fost Eduard Nicolescu, directorul Centrului de Recuperare, Reabilitare şi Educaţe Specială, instituţie subordonată Primăriei Buzău. Ulterior a anunţat că se retrage din concurs şi Sorin Leonte, director al Centrului nr. 10 pentru copilul cu deficienţe de auz În aceste condiţii, lupta pentru funcţia de director executiv al DGASPC urma să se dea între Loredana Elena Dorobanţu, şeful Serviciului Monitorizare al DGASPC şi Luminiţa Dobrin, inspector la DGASPC Dîmboviţa. La un moment dat nici Luminiţa Dobrin nu a mai intrat în sală unde urma să susţină proba scrisă. Loredana Dorobanţu, care a candidat pentru funcţia de director executiv, a obţinut 50 de puncte, Mihaela Cojocea, care aspira la funcţia de director executiv adjunct economic, a fost notată cu 59 de puncte, în timp ce Mihai Pârvu a obţinut 65 de puncte în tentativa sa de a primi postul de director executiv adjunct asistenţă socială. Pentru a promova concursul candidații trebuiau să obțină minim nota 7.

Florin Zafiu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ