În Spitalul CFR “ca în 1800 toamna”

0
1294

Se cere demolarea sau intrarea sub o altă administrare
La Spitalul CFR Buzău pacienții sunt cărați cu targa pe trepte pentru că liftul unității spitalicești nu funcționează. Nu există un computer-tomograf și nici prea mulți specialiști. Deputatul Emanuel Ungureanu a declarat că pentru a funcționa în parametri, Spitalul CFR ar trebui să iasă de sub administrarea Ministerului Transporturilor.
Activitatea din cadrul Spitalului CFR Buzău este susținută de o mână de medici. Altădată o unitate respectată, acum a ajuns să nu își mai poată permite transportul pacienților de la un nivel la altul cu liftul. Oamenii sunt cărați cu targa pe trepte, a declarat unul dintre specialiștii spitalului.
Deputatul de Buzău, Emanuel Ungureanu a declarat că s-a încercat trecerea Spitalului CFR din administrarea Ministerului Transportului în cea a Ministerului Sănătății dar nu s-a reușit.
În situația în care spitalul nu va reuși să iasă din impasul financiar, parlamentarul vine cu o soluție radicală.
Problemele financiare cu care se confruntă spitalul se răsfrâng atât asupra personalului cât și al pacienților. Cu toate că în unitate exista un computer-tomogaf aparținând unui operator privat, administrația a decis rezilierea contractului între cele două părți, fără ca ulterior un alt CT să fie adus pentru a fi pus în funcțiune.

Florin Zafiu
Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ