ÎNAPOI LA ŞCOALĂ

0
98

Autorităţile judeţene au decis ca miercuri să se reia cursurile în toate şcolile, chiar dacă Buzăul se află încă sub avertizare meteo de vreme rea. Hotărârea a fost comunicată de conducerea Prefecturii după ce au avut loc discuţii cu toţi factorii implicaţi în gestionarea acestor situaţii deosebite.

Prefectul judeţului, Carmen Ichim a mai precizat că, dacă situaţia o va impune, se poate hotărî suspendarea cursurilor, izolat, nu pe întreg teritoriul judeţului, așa cum s-a întâmplat marţi, când toate şcolile şi liceele au fost închise.

Prognoza meteo arată că și miercuri județul Buzău se va confrunta cu un cod portocaliu de ninsori și viscol. Astfel, există posibilitatea ca, în anumite zone, elevii să nu poată ajunge la şcoală. În astfel de situații, directorii pot lua decizia suspendării cursurilor, cu condiția să informeze familiile elevilor și cadrele didactice, precum și Inspectoratul Școlar Județean Buzău.

Totodată, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a precizat că în urma fenomenelor meteorologice deosebite ce vizează intensificări susținute ale vântului și perioade de timp cu ninsoare puternic viscolită, determinând scăderea vizibilității sub 50 m, în urma monitorizării situației operative, nu s-au înregistrat evenimente potențial generatoare de situații de urgență.

Marți dimineață a fost înregistrată o solicitare din zona Bisoca privind blocarea în zăpadă a trei vehicule (un autoturism și două autocamioane) pe un drum forestier din apropierea DJ 204C. Cei șase pasageri au continuat deplasarea pe jos ( pe o distanță scurtă de aproximativ 300 de metri), ulterior solicitând sprijin pentru scoaterea autovehiculelor. În zonăs-au deplasat două utilaje de la Secția de Drumuri Județene, precum și utilaje ale firmei de care aparțin cele trei vehicule, ulterior fiind aplicate sancțiuni.(Laurenţiu Marinov)

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ