ÎNCĂ 24 DE AUTOBUZE

0
249

Încă 24 de autobuze au ajuns în curtea operatorului municipal de transport în comun. Noile autovehicule au 12 metri lungime, sunt fabricate în anul 2007, se încadrează la standardul de poluare Euro5, sunt dotate cu aer condiţionat, atât pentru şofer, cât şi pentru călători, cu accesorii pentru a facilita accesul persoanelor cu dizabilităţi în autobuz, un loc special dedicat acestora, precum şi afişaje electronice de informare. Cele 24 de autobuze au fost achiziţionate prin licitaţie SEAP, la un preţ de aproape 33.000 de euro. Achiziţionarea noilor autobuze va asigura o frecvenţă sporită, mai ales în contextul retragerii microbuzelor de pe traseele municipiului. Se lucrează la conceperea unui grafic nou, astfel încât la orele de vârf numărul maşinilor de pe traseu să fie suplimentat.
După ce au sosit la Buzău, autobuzele au trecut printr-un proces de verificare tehnică, înainte de înmatriculare. Acum se fac ultimele verificări înainte de a circula pe străzile municipiului. Noile autovehicule vor completa flota Trans Bus. Unele le vor înlocui pe cele mai vechi, care nu mai oferă condiții bune de transport ori vor acoperi noi trasee către localitățile limitrofe municipiului Buzău.
Reprezentanții Trans Bus lucrează, în prezent, și la un nou grafic de circulaţie a autobuzelor în municipiu, astfel încât numărul maşinilor de pe trasee să fie suplimentat la orele de vârf.

DENISA IRIMIA/ ALEX NICOLAE

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ