ÎNCĂ 24 DE AUTOBUZE

0
138

Încă 24 de autobuze vor ajunge în curtea operatorului municipal de transport în comun, în curând. Acestea au fost achiziționate prin licitație, la un preț de aproximativ 32 de mii de euro. Mijloacele de transport în comun vor circula atât pe traseele din oraș, cât și pe cele din localitățile limitrofe.
Autobuzele sunt așteptate să sosească la Buzău în această săptămână. Acestea au 12 metri lungime, sunt fabricate în anul 2007, se încadrează la standarul de poluare Euro 5. Sunt dotate cu aer condiționat atât pentru șofer, cât și pentru călători, cu accesorii pentru a facilita accesul persoanelor cu dizabilități în autobuz, precum și cu afișaje electronice de informare. Prețul unui autobuz a fost de aproximativ 32 de mii de euro.
Autobuzele vor ajunge la Buzău în loturi de câte cinci. Noile achiziții vor asigura o frecvență sporită a mijloacelor de transport în comun pe trasee în contextul în care, începând cu data de 17 august, toate microbuzele vor fi retrase de pe traseele din municipiu. Noile autobuzele vor circula atât pe traseele din oraș, cât și pe cele din localitățile limitrofe, mai ales că mai multe comune și-au exprimat intenția de a permite societății Trans Bus înființarea de linii de transport.
După ce vor ajunge în curtea societății, autobuzele vor fi verificate tehnic și apoi înmatriculate.

DENISA IRIMIA/ ROBERT OPREA

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ