ÎNCĂ 27 DE CAZURI DE GRIPĂ

0
156

Numărul cazurilor de gripă continuă să crească. Alte 27 de cazuri au fost confirmate, în ultimele trei zile. Secțiile spitalului, de Boli Infecțioase și Pediatrie, sunt pline cu pacienţi.
Numărul infecțiilor respiratorii și cazurile de pacienți cu virus gripal confirmat a crescut semnificativ. Printre aceștia, se numără mulți copii. Astfel, la final de ianuarie și început de februarie, la Secţia UPU Pediatrie s-au înregistrat 27 de cazuri noi de gripă, acestea fiind confirmate în urma testelor rapide.
Din cauza schimbărilor de vreme, sezonul gripal a început mai târziu anul acesta, după ce copiii s-au întors din vacanță. Din cele 25 de cazuri internate în spital pe secția de Boli Infecțioase, 20 sunt copii și doar 5 adulți.
Medicii recomandă în continuare să respectăm măsurile de igienă: să ne spălăm pe mâini cu apă și săpun, să tușim corect în batistă sau șervețel și să ne vaccinăm.
Reamintim că la Școala numărul 7 din Buzău a fost declarat focar de gripă în urma confirmării de la București a două cazuri. Un al doilea focar a fost confirmat la Centrul Maternal, unde s-au înregistrat trei cazuri de gripă. De asemenea, Școala Gimnazială din Cilibia a fost închisă temporar, din cauza numărului mare de absenți. Cursurile au fost suspendate pentru a se realiza dezinfecția.

Andreea Zaleschi/ Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ