ÎNCĂ DOUĂ CADRE MEDICALE DIN SPITAL, CONFIRMATE CU COVID 19

0
1520

Focarul de coronavirus de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Buzău ia amploare. Conducerea unităţii sanitare a anunţat că alte două cadre, un medic şi o asistentă au ieşit pozitiv la testul pentru COVID 19. Medicul îşi desfăşoară activitatea în secţia ORL a spitalului, motiv pentru care s-a început testarea cadrelor medicale din secţie precum şi a pacienţilor internaţi.
Situaţia se agravează la Spitalul Judeţean de Urgenţă Buzău, unde 7 cadre medicale şi patru pacienţi de la Secţia Medicină Internă au fost confirmaţi, cu noul coronavirus, la sfârşitul săptămânii trecute. Marţi a venit confirmarea pentru încă două cadre medicale. Un medic O.R.L. şi o asistentă medicală de la secţia Medicină Internă au ieşit pozitivi la testele pentru COVID 19. Dată fiind situaţia creată în cea mai mare unitate spitalicească din judeţ, au fost testate 32 de cadre medicale care au intrat în contact cu pacienţii care au ieşit pozitivi şi personalul medical de pe secţia Dializă-Nefrologie, rezultatele fiind negative. Totodată s-a început testarea cadrelor medicale şi a pacienţilor din secţia ORL, unde lucrează doctorul infectat.
Cele două cadre medicale infectate cu coronavirus, medicul ORL și asistenta de la Interne, au fost trimise la un spital din București. Tot în Capitală, la Spitalul Victor Babeş au ajuns şi cele 7 cadre medicale de la Spitalul Judeţean Buzău, confirmate iniţial cu COVID 19.

Laurenţiu Marinov/Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ