ÎNCĂ DOUĂ ȘCOLI COMASATE

0
218

După comasarea Colegiului Costin Nenițescu cu Liceul de Meserii și Servicii, a venit rândul altor două unități de învățământ din municipiul Buzău. Decizia ar urma să fie aplicată începând cu anul școlar viitor și vizează comasarea Școlii numărul 6 cu Școala 16. Sindicaliștii nu sunt de acord cu decizia luată de Primărie și Inspectoratul Școlar, motivând că cei mai afectați de această schimbare vor fi elevii.
Proiectul comasării unor unităţi de învăţământ a devenit o certitudine. Recent, responsabilii din educaţia buzoiană au întocmit planul de şcolarizare pentru anul următor, documentul conţinând cele două modificări importante. Este vorba despre comasarea Școlii gimnaziale ”Grigore Baștan”, fostă numărul 6, cu actuala Școală 16, precum și despre comasarea Colegiului “Costin Neniţescu”. Aceasta se va face prin absorbţia de către Grupul Şcolar de Meserii şi Servicii. În acest sens, în cadrul Consiliului Local Municipal urmează să fie luată o hotărâre, care să parafeze aceste schimbări din învățământ.
Oficialii Inspectoratului Şcolar dau asigurări că personalul didactic nu va avea de suferit de pe urma celor două schimbări majore. Dar sindicaliștii din învățământ spun că o astfel de decizie este una total greșită și că, prin aceste comasări, cel mai mult de suferit vor avea elevii.
Clădirile de la actuala Școală numărul 6 ar urma să găzduiască, după mutare, mai multe grădinițe din municipiul Buzău, care, în prezent, funcționează în spații închiriate.
Noul plan de şcolarizare de la nivelul Buzăului urmează să fie aprobat în Consiliul Local Municipal.

DENISA IRIMIA/ ROBERT OPREA

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ