ÎNCĂ UN ACCIDENT ÎN PARCUL CRÂNG! De vină: tot un tânăr teribilist

0
256

Au rupt poarta Parcului Crâng în două rânduri, iar acum cursele de mașini s-au mutat pe aleea dintre patinoar și obelisc. Azi-noapte, bariera aflată în vecinătatea fostului teren de tenis, în apropiere de cortul pentru nunți, a fost ruptă de un autoturism. Șoferul și-a lăsat la fața locului un stop după care a fugit. Martori care au ales să își păstreze anonimatul au povestit că în jurul orei 2.00, mai mulți tineri s-au luat la întrecere pe sectorul de drum. La un moment dat, unul dintre conducătorii auto, care circula cu viteză, a văzut târziu bariera, a frânat brusc și a lovit-o din întoarcere cu partea din spate a mașinii. În această dimineață, se putea vedea urma de frână pe o distanță de mai bine de 20 de metri. Nici Poliția Locală și nici Poliția Rutieră nu au aflat de caz, semn că tinerii au ales să nu anunțe autoritățile. Contactat telefonic, primarul Constantin Toma, a declarat că nu poate interzice circulația pe drumul din Parcul Crâng pentru că nu îl are în administrare. Măsura ar trebui luată de Direcția Silvică, administratorul de drept al pădurii.
Contactat telefonic, directorul Direcției Silvice Buzău a declarat că fondul forestier este administrat de instituția pe care o conduce, dar drumurile aparțin Primăriei Municipiului Buzău, care le-a și asfaltat.
Cine va suporta reparația barierei, în contextul în care nicio autoritate nu-și asumă proprietatea drumului, iar șoferul a fugit de la fața locului, nu se cunoaște. Un consilier local municipal a propus interzicerea circulației în cel mai mare parc din oraș, dar inițiativa se află în stadiu de proiect. Constantin Ionescu este de părere că drumul aparține administrației publice atâta timp cât a fost asfaltat și semnalizat de serviciile din subordine.
Un alt accident de circulație pe aceeași alee a avut loc la începutul anului. Tot pe fondul vitezei un tânăr a pierdut controlul volanului și s-a oprit într-un copac.

Florin Zafiu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ