ÎNCĂ UN ALES INCOMPATIBIL! Fostul vice de Gherăseni, prins pe picior greşit de ANI

0
118

Fostul viceprimar al comunei Gherăseni, Romeo Moise, a primit verdict de incompatibilitate din partea inspectorilor de integritate.
SURSA ANI
“În perioada 24 iunie 2012 – 24 iunie 2016, întrucît a deţinut simultan funcţia de viceprimar şi calitatea de administrator al S.C.Raal Gaz S.R.L.”
Potrivit normativelor în vigoare, printre altele, funcţia de primar sau de viceprimar este incompatibilă cu calitatea de angajat sau membru în conducerea unei societăţi comerciale. Prin urmare, fostul viceprimar de Gherăseni a fost informat înainte de procedurile de evaluare. Persoana faţă de care s-a constatat existenţa stării de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcţie publică pe o perioadă de 3 ani. Până în acest moment, conform comunicatului Agenţiei de Integritate, fostul viceprimar Romeo Moise nu a depus la dosarul instrumentat de către inspectori, un punct de vedere în exercitarea dreptului la apărare.
Fostul viceprimar din Gherăseni nu este singurul pentru care ANI a constatat o stare de incompatibilitate. Pe listă se află nume grele din mediul public judeţean. Iulian Manea, primarul comunei Săpoca, a rămas recent fără funcţie după ce a pierdut procesul cu Agenţia Naţională de Integritate. În anul 2014, inspectorii de integritate au dat un verdict de incompatibilitate după o anchetă care a scos la iveală faptul că din iunie 2012, Iulian Manea, a deţinut simultan atât funcţia de primar, cât şi calitatea de membru al Consiliului de Administraţie al Spitalului de Psihiatrie Săpoca.
Dumitru Constantin, primarul comunei Mărăcineni, a încălcat regimul juridic privind conflictul de interese întrucât în calitate de reprezentant al comunei Mărăcineni, a încheiat cu fiul său un contract de vânzare-cumpărare pentru un teren în suprafaţă de 1184 mp, în valoare de 36.882 lei.
Mandatul primarului de la Săgeata, Sorin Tănase, a încetat înainte de termenul legal, ca urmare a incompa¬tibilității constatate de A¬gen¬ția Națională de Integritate. Pe listă se mai află şi fostul primar al municipiului Buzău, Constantin Boşcodeală. După un proces lung, fostul ales a reuşit să îşi dovedească nevinovăţia.

Florin Zafiu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ