Încă un an pentru tarabagii din Gorbaciov! Primăria a alocat bani pentru proiect, mutarea funcționarilor din 2018

0
82

Municipiul Buzău va avea două primării. Pe lîngă Palatul Comunal din centrul oraşului, va mai fi amenajat un sediu secundar în fosta clădire a teatrului din Bazar. Aici vor fi relocaţi toţi funcţionarii primăriei cu atribuţii în relaţii cu publicul pentru o mai bună eficacitate a actului administrativ. Edilul a declarat în nenumărate rînduri că angajaţii săi îşi desfăşoară activitatea în încăperi mici ocupate cu stive de dosare iar buzoienii sunt nevoiţi să alerge de la un ghişeu la altul uneori pentru o simplă taxă sau ştampilă.
În sediul principal al primăriei din centrul oraşului va rămîne aparatul legislativ, primarul, viceprimarii şi toţi ceilalţi funcţionarii publici care, prin activitatea pe care o desfăşoară, nu au o relaţie directă cu buzoienii. Un nou sediu al primăriei vine şi din dorinţa administraţiei locale de a asigura o mai bună securitate şi confidenţialitate dosarelor cetăţenilor oraşului. În ciuda faptului că noul sediu ar fi trebuit să fie gata pînă la vară, edilul a declarat că abia la anul va fi amenajat astfel încît tarabagii au mai primit un răgaz. Anunțul a fost făcut de edil cu o zi înainte de a pleca în lunga sa deplasare din Japonia.
Încă de anul trecut, din momentul în care decizia a fost pentru prima dată anunțată, comercianții din Bazar s-au revoltat. Punctul culminant al tensiunilor dintre tarabagii și primar s-a consumat la începutul acestei luni atunci cînd municipiul Buzău a primit vizita prim-ministrului Sorin Grindeanu. În fața sediului primăriei oamenii au protestat împotriva hotătîrii și i-au cerut șefului Guvernului ajutor.
După amenajarea sediului secundar al primăriei comercianții ar urma să se mute fie în celelalte zone comerciale deschise din municipiu fie într-un mall.

Florin Zafiu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ