ÎNCĂ UN CABINET TRATEAZĂ URGENŢELE STOMATOLOGICE

0
1656

În condiţiile ordonanţelor militar au impus numeroase restricţii, inclusiv în ceea ce priveşte cabinetele stomatologice, s-au găsit totuşi câteva soluţii pentru a-i ajuta pe buzoienii cărora durerile de dinţi nu le dau pace. Autorităţile au deschis la Spitalul Judeţean un spaţiu pentru intervenţiile ce nu suportă amânare, iar un medic stomatolog şi-a echipat corespunzător cabinetul de la Mărăcineni şi asigură consultaţii şi tratamente de urgenţă.
Pandemia de coronavirus a închis, încă de la declararea stării de urgenţă toate cabinetele stomatologice. În aceste condiţii se impunea totuşi asigurarea serviciilor medicale de urgenţă, iar autorităţile au decis înfiinţarea unui cabinet pentru astfel de situaţii în incinta Spitalului Judeţean. Recent, un alt cabinet stomatologic a fost avizat să trateze cazurile considerate urgente. Cabinetul se află foarte aproape de Buzău, în comuna Mărăcineni. Medicul Bogdan Marin căruia îi aparţine cabinetul triază telefonic pacienţii şi stabileşte dacă este vorba despre o urgenţă stomatologică.
Foarte importantă, în această perioadă este siguranţa sanitară. Din acest punct de vedere, doctorul Bogdan Marin este pregătit cu echipamente complete de protecţie, cabinetul fiind, în permanenţă dezinfectat fiind eliminat în acest fel orice risc de îmbolnăvire.
Bogdan Marin este cunoscut în lumea medicală pentru intervenţiile stomatologice deosebit de dificile pe care le-a realizat, pacienţii fiind copii. Medicul s-a alăturat, de asemenea unei campanii a Crucii Roşii, în cadrul căreia a oferit copiilor consultaţii gratuite.

Laurenţiu Marinov/Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ