ÎNCĂ UN CAZAN LA PT 4

0
176

Vremea rece a pus autoritățile buzoiene să lucreze la foc automat pentru a putea furniza agent termic în locuințele celor încă racordați la sistemul centralizat. În primăvara acestui an, societatea Ecogen a sistat furnizarea de agent termic în Buzău. Întrucât numărul familiilor racordate la sistemul centralizat este destul de mare, autoritățile au găsit o soluție de compromis și anume montarea unui cazan la punctul termic 4 care să furnizeze, într-o primă fază, buzoienilor apă caldă. Primăria a câștigat în instanță recuperarea acestuia de la Ecogen Energy și în vară a fost adus la punctul termic 4, unde a fost montat și pus în funcțiune. Numai că, odată cu răcirea vremii, dar și a faptului că multe apartamente încă sunt branșate la rețeaua de termoficare, reprezentanții Regiei Autonome au demarat montarea unui al doilea cazan, cu ajutorul căruia furnizeze căldură în apartamentele buzoienilor.
În cursul săptămânii viitoare, autoritățile speră ca acest al doilea cazan să poată fi pus în funcțiune și, dacă vremea va fi rece, chiar să poată furniza căldură în casele buzoienilor.
Temperaturile au înregistrat o ușoară creștere, motiv pentru care încă nu se pune problema furnizării căldurii. Însă, dacă minimele vor scădea, autoritățile speră să fie pregătite să furnizeze agentul termic necesar buzoienilor încă racordați la sistemul centralizat. Dar montarea celui de-al doilea cazan creează panică printre locatarii de lângă PT 4. Oamenii se tem că zgomotul și poluarea vor deveni și mai insuportabile cu cele două cazane funcționale.

DENISA IRIMIA/ ROBERT OPREA

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ