Încă un drum asfaltat pe harta județului : Padina – Rușețu! Lucrările de refacere a drumurilor, programate până în 2020

0
298

Administratia judeteană si-a propus reabilitarea a peste 90 la sută din drumurile care stăbat judetul Buzău. Astfel, până în 2020, toate drumurile pe care nu a fostt turnat niciodată asfalt vor fi reabilitate complet. Din cei o mie de kilometri administrati de Consiliul Judetean peste 300 sunt acoperiti doar cu pământ sau pietris.
După Smeeni – Buzău – Scutelnici, Consiliul Județean Buzău a demarat asflatarea unui alt drum. Este vorba despre șoseaua care leagă două comune din sudul județului, Padina și Rușețu. Lucrarea este de amploare si cel mai probabil va fi finalizată anul viitor. Deja a fost asfaltată o portiune de drum dar complexitatea proiectului face ca lucrarea să se desfășoare pe durata mai multor luni. Lucrările sunt efectuate din fonduri proprii.
Autoritatile judetene spun că lucrările de asfaltare vor continua si pe alte sectoare de drum. Practic șantiere de lucru vor fi deschise in tot județul. Circa 60 de kilometri de drum vor fi reabilitați în acest an din fonduri proprii iar pentru alte două drumuri Consiliul Județean beneficiază de sprijin financiar de la stat.
În plan pentru acest an este și DJ 203 K Mărăcineni – Podul Muncii. Licitația a fost adjudecată dar contestată motiv pentru care lucrările de asfaltare vor mai trebui să aștepte o scurtă perioadă de timp. Până la finalul mandatului președintele Consiliului Judetean își propune reabilitarea a peste 90 la sută din drumurile care străbat județul.
Fondurile proprii vor fi cele pe care Consiliul Județean se va baza cel mai mult în campania de asfaltare pe care a demarat-o.

Florin Zafiu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ