ÎNCĂ UN MISTREŢ CU PESTĂ PORCINĂ

0
81

Un nou caz de pestă porcină africană a fost confirmat judeţul Buzău. Virusul a fost identificat în urma analizelor de laborator, la un mistreţ, găsit mort pe un fond de vânătoare din comuna Berca.
Direcţia Sanitar Veterinară a confirmat prezența virusului pestei porcine africane la un porc mistreț, în fondul de vânătoare 27 Berca, pe raza comunei Berca. Mistreţul a fost găsit mort, sâmbătă, iar veterinarii au trimis probe pentru analize la laboratorul de diagnostic. Marţi a sosit confirmarea, iar autorităţile au luat de îndată toate măsurile specifice în zona focarului.

“În urma confirmării diagnosticului, de către Institutul de Diagnostic si Sănătate Animală București – Laboratorul Național de Referință pentru Diagnostic și Sănătate Animală, serviciile veterinare au intervenit și au instituit imediat măsurile aplicabile în cazul diagnosticării unui caz de PPA la porcul mistreț. A fost delimitată zona afectată de 13 km, având în epicentru punctul în care a fost găsit porcul mistreț, compusă din zona infectată de 8 Km în jurul epicentrului și zona tampon de 5 Km în jurul zonei infectate. Centrul Local de Combatere a Bolilor Buzău se va reuni pentru a adopta planul de măsuri privind controlul și combaterea bolii, precum și pentru adoptarea zonelor de restricții”, a transmis Direcţia Sanitar Veterinară, printr-un comunicat de presă.
La această dată, pesta porcină africană în judeţul Buzău evoluează în 12 focare din exploatații non profesionale și 1 exploatație comercială, declarate în 8 localități. În urma măsurilor de combatere a bolii au fost stinse până la această dată 5 focare.

LAURENȚIU MARINOV/ ROBERT OPREA

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ