ÎNCASĂRI SURPRIZĂ LA TAXE ȘI IMPOZITE

0
32

Încă din prima zi în care au fost deschise ghişeele Serviciului de Taxe şi Impozite locale din cadrul Primăriei Buzău  se poate spune că anul 2018 a început în forţă cu încasări record pentru bugetul local. Atât persoanele juridice cât și persoanele fizice s-au grăbit să-și plătească dările pentru a scăpa de o grijă. Așa se face că în aproape două săptămâni s-au înregistrat încasări la bugetul local de aproape 11 procente, un scor care i-a luat prin surpindere chiar și pe reprezentanții municipalității.

Persoanele fizice sunt cele care au achitat în această perioadă dările către municipalitate. Asta nu înseamnă că societățile sunt mai prejos, ci din contră. Toți cei care au dat fuga la ghişeele Serviciului de Taxe şi Impozite locale din cadrul Primăriei Buzău au beneficiat de acea bonificație de 10% ce este valabilă până la finele lunii martie. Șefii administrației locale se așteaptă ca la sfârșitul acestui an procentul de încasări să fie mai mare decât cel înregistrat în 2017.

La sfârșitul anului trecut, Primăria Buzău a hotărât, în ședința Consiliului Local Municipal, majorarea cu 10% în 2018 a impozitelor locale. Potrivit legislației fiscale, persoanele fizice care au imobile în proprietate plătesc impozit diferit în funcție de destinația imobilului respectiv.(Dana Sin)

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ