INCEDNIU DE PROPORŢII LA O FABRICĂ DE RECICLARE

0
38

Un incendiu de proporţii a izbucnit miercuri dimineaţă la un depozit al unei fabrici de reciclare de la marginea Buzăului. Flăcările au cuprins materiale electrice şi electronice depozitate pe o suprafaţă de aproximativ 700 de metri, iar fumul gros a fost vizibil şi din oraş. Pompierii au primit ajutor de la colegii din judeţele învecinate, iar populaţia a fost averizată prin sistemul Ro Alert.
Nori groşi de fum s-au văzut miercuri dimineaţă din mai multe zone ale oraşului. Fumul provenea din zona Frasinu, din apropierea Buzăului, unde a izbucnit un incendiu la un depozit de materiale electrice şi electronice al unei fabrici de reciclare. A fost declaşată, imediat, procedura de stingere a incendiilor la nivelul societăţii, iar pompierii au intervenit la scurt timp după ce au fost anunţaţi, cu mai multe echipaje. Totodată a fost transmis un avertisment prin sistemul Ro Alert.
Pentru că incendiul a fost de mare amploare, pompierii de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Buzău au primt ajutor din partea unor formaţiuni private şi a colegilor de la inspectoratele din judeţele învecinate.
În incendiu au ars foarte multe frigidere ce erau depozitate pe platforma fabricii pentru a fi reciclate, iar acest lucru a dus la poluarea aerului. Reprezentanţii Gărzii de Mediu au fost prezenţi la faţa locului pentru a constata impactul pe care fumul degajat l-a auvut asupra calităţii aerului.
Întrucât incendiul a fost limitat la o paltformă betonată nu au fost afectate halele de producţie, iar angajaţii fabricii nu au avut de suferit. Toţi cei aproximativ 100 de muncitori aflaţi în tură au fost evacuaţi conform procedurii. Cauzele incendiului nu sunt, deocamdată cunoscute, acestea urmând să fie identificate de autorităţi în urma anchetelor ce au fost declanşate.

Laurenţiu Marinov/Iuliana Sîrbescu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ