INCENDIATĂ DE VIE

0
763

Un tănăr de 21 de ani din Buzău a fost arestat pentru omor calificat după ce a recunoscut că a dat foc intenţionat locuinţei în care pompierii au găsit corpul carbonizat al prietenei suspectului. Inițial se credea că focul a izbucnit din senin, însă anchetatorii au stabilit că fusese pus intenționat. Ancheta deschisă de oamenii legii a scos la iveală detalii șocante.
În dimineaţa zilei de sâmbătă, a fost declanşată o anchetă pentru stabilirea cauzelor unui incendiu izbucnit la un apartament situat pe Bulevardul Nicolae Bălcescu şi a împrejurărilor în care a murit persoana găsită carbonizată. Victima a fost identificată ca fiind Valentina Daniela Nica, proprietara locuinţei. Fata împlinise 21 de ani în decembrie 2018. Locuia singură în apartamentul care îi fusese cumpărat în urmă cu trei ani de către părinţi, înainte ca aceştia să se despartă. Mama sa era plecată la muncă în Italia și obișnuia să îi trimită bani pentru a se putea întreține. Vecinii tinerei moarte le-au declarat anchetatorilor că în apartamentul mistuit de flăcări a avut loc o petrecere în seara zilei de vineri. Spre dimineaţă zilei următoare, oamenii din bloc spun că au auzit zgomotul făcut de mai mulţi tineri care ar fi ieşit în fugă din apartamentul victimei şi au alergat pe coridor, la scurt timp după aceea locuinţa fiind cuprinsă de flăcările violente.
Dosarul morţii tinerei de 21 de ani a fost preluat de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Buzău, în urma cercetărilor în apartamentul incendiat sâmbătă dimineaţă existând suspiciuni privind imprejurările în care a survenit moartea tinerei. Pe parcursul zilei de sâmbătă, au fost audiaţi mai mulţi tineri din anturajul victimei, inclusiv fostul iubit, Dan Cosmin, asupra căruia s-a restrâns cercul de suspecţi. Tânărul, în vârstă de 21 de ani, a recunoscut că a dat foc intenţionat apartamentului fetei, folosind benzină.
Potrivit unor surse din rândul anchetatorilor, se pare că cearta dintre fostul iubit, Dan Cosmin şi Valentina Nica a izbucnit de la o fotografie în care apar fosta şi actuala iubită, însoţită de mesajul: „Ştim tot!“. Se presupune că incendiatorul întreţinea relaţii amoroase în paralel cu cele două fete. După ce a primit fotografia, Dan Cosmin a venit la locuința Valentinei Nica, pe care a lovit-o până a lăsat-o inconştientă. Apoi a urmat episodul incendierii. Băiatul şi-ar fi sunat un prieten pentru a-i cere să-i aducă un bidon cu benzină. Fata era încă în viaţă.
Un scenariu înfiorător s-a conturat în urma declaraţiilor luate de poliţişti cunoscuților celor doi tineri, dar și după rezultatele necropsiei: acela că victima trăia atunci când a fost stropită cu benzină şi incendiată. Legiştii au descoperit la necropsie că decesul a survenit în urma unui stop cardio-respirator provocat de intoxicaţia cu monoxid de carbon. Concluzia medicilor este că victima încă respira atunci când criminalul a dat foc locuinţei.
Incendiatorul criminal devenise student în 2018 la Universitatea de Ştiinte Agronomice şi Medicină Veterinară Bucureşti, după ce, în 2017, absolvise Colegiul Economic Buzău.
Duminică, 24 februarie, Cosmin Dan a primit mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile. Probleme cu legea, sub acuzaţia de complicitate la infracţiunea de omor calificat, ar putea avea şi tânărul care i-a adus criminalului bidonul cu benzină.

DENISA IRIMIA/ ROBERT OPREA

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ