INCENDII DE VEGETAŢIE, PE SUTE DE HECTARE

0
191

Pompierii buzoieni trag un semnal de alarmă cu privire la incendiile de vegetație uscată, lăstăriș și mărăciniș. Lipsa de precipitații dar și neglijența oamenilor, a dus, în ultimele zile, la creşterea numărului acestor evenimente. Efectele incendiilor pot fi dezastruoase putând duce la pierderi de vieţi omeneşti, importante pagube materiale şi afectarea mediului înconjurător.
În cursul unei singure zile, pompierii buzoieni au intervenit pentru stingerea a 5 astfel de incendii simultan, cu o suprafață de peste 600 de hectare. Echipajele de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă au luptat cu focul la Berca, Costești, Bisoca, Scutelnici şi în comuna Vintilă Vodă. Efortul, în astfel de situaţii, este unul intens, costurile acestor intervenţii fiind semnificative.
Pompierii atrag atenţia asupra pericolelor generate de incendiile de vegetaţie uscată.
Din analizele efectuate la nivelul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă rezultă că în luna martie, pompierii au intervenit la un număr de 57 de incendii de vegetație uscată, lăstăriș și mărăciniș, însumând o suprafață de aproximativ 1425 hectare.Pentru evitarea producerii arderilor necontrolate în perioada imediat următoare, arderea vegetaţiei uscate se poate face numai după obţinerea acordului Agenţiei de Protecţia Mediului şi a permisului de lucru cu foc din partea autorităţilor locale.

Laurenţiu Marinov/Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ