INCENDII UCIGAŞE

0
34

Un bărbat în vârstă de 88 de ani din Bisoca se zbate între viaţă şi moarte la Spitalul Judeţean după ce locuinţa acestuia a fost cuprinsă, marţi, dimineaţă de un incendiu. Cu o zi înainte, o bătrână de 80 de ani dintr-o localitate de lângă Nehoiu a murit după ce casa i-a fost cuprinsă de flăcări.
Tragedie după tragedie, din cauza incendiilor de locuinţe. Luni, o bătrână de 80 de ani din satul Bâsca Roziliei ce aparţine de Nehoiu, a fost găsită fără viaţă de pompierii chemaţi să stingă focul care îi cuprinsese casa.
A doua zi o altă nenorocire a avut loc în comuna Bisoca, pe raza localității Lopătăreasa, unde casa unui bătrân a ars aproape în întregime, iar proprietarul a suferit răni deosebit de grave. Trei autospeciale de stingere cu apă și spumă și o ambulanță S.M.U.R.D. au fost trimise la locul incendiului.

“În momentul sosirii la fața locului, pompierii au constatat că incendiul se manifesta violent la nivelul a două imobile situate în aceeași gospodărie, prezent fiind și proprietarul, un bărbat în vârstă de 88 de ani, ce prezenta arsuri pe aproximativ 98% din suprafața corpului (…)Dată fiind zona greu accesibilă în care se afla locuința, pompierii au format un dispozitiv de alimentare cu apă dintr-un lac aflat la aproximativ 4 km distanță.
După ore de luptă cu focul, incendiul a fost lichidat în limtiele găsite, fiind afectată o suprafață totală de peste 150 mp, ulterior stabilindu-se și cauza probabilă de incendiu, aceasta fiind jarul căzut din sistemul de încălzire al locuinței.”
Concomitent intervenţia pompierilor pentru lichidarea incendiului, bătrânului de 88 de ani , i-a fost acordat primul ajutor medical și a fost transportat cu ambulanţa, în stare foarte gravă, la Spitalul Judeţean Buzău.
Bărbatul a fost internat în secția A.T.I. – Chirurgie Plastică” au transmis reprezentanţii Spitalului Judeţean de Urgenţă Buzău.

Laurenţiu Marinov/Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ