Incendiu de proporţii pe strada Transilvaniei

0
171

Sistemul RO- Alert a fost activat, marţi seară după ce un incendiu de proporţii a izbucnit la o societate de pe strada Transilvaniei. Focul a cuprins depozitul firmei ce are ca obiect de activitate colectarea de materiale reciclabile, iar nori groşi de fum au acoperit zona, fiind vizibili din aproape tot oraşul. Forţe importante de pompieri au intervenit pentru localizarea şi stingerea incendiului, iar locatarii din două blocuri aflate în imediata vecinătate au fost evacuaţi de poliţişti şi jandarmi.
A fost panică mare pe strada Transilvaniei, marţi seară, când un incendiu de mari proporţii a cuprins incinta unei societăţi de colectare a deşeurilor. Fumul gros i-a speriat foarte tare pe cei care locuiesc în zonă, iar panica a fost amplificată de mai multe explozii ale unor butelii cu oxigen.
Pompierii au fost alertaţi în jurul orei 18, şi au fost mobilizaţi toţi angajaţii. În plus pentru stingerea incendiului, pompierii buzoieni au primt ajutoare de la inspectoratele pentru situaţii de urgenţă din judeţele învecinate. Polulaţia a fost informată cu privire la pericol prin mesaje transmise prin sistemul RO-Alert.
Misiunea a fost una foarte periculoasă, atât din cauza fumului degajat, în urma arderii unor mari cantităţi de materiale plstice şi cauciucuri, cât şi a exploziei unor butelii aflate în incintă. Locuinţele din zonă nu au fost afectate, dar 200 de persoane au fost evacuate de poliţişti şi jandarmi.
Incendiul a cuprins o suprafaţă de aproximati 3 000 de metri pătraţi şi a fost stins după mai bine de 4 ore, iar locatarii au fost lăsaţi să revină în case. Cauzele şi împrejurările în care a izbucnit imensul incendiu vor fi aflate la finalul unei anchete a autorităţilor.

Laurenţiu Marinov/Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ