Incendiu la Cimitirul Sf.Gheorghe! Totul de la o lumînare aprinsă şi nesupravegheată

0
94

O lumînare aprinsă şi lăsată nesupravegheată a produs aseară un incendiu care a cuprins un monument funerar amplasat în Cimitirul Sf.Gheorghe din municipiul Buzău. După producerea incendiului, la faţa locului au ajuns în scurt timp pompierii care au reuşit să stingă flăcările şi să preîntîmpine extinderea lor spre vegetaţia uscată. Exista pericolul unui incendiu generalizat motiv pentru care angajaţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă au trebuit să intervină cu repeziciune.
Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Buzău a fost solicitat să intervină aseară în jurul orelor 21.00 pentru stingerea unui incendiu produs la o capelă din cimitirul Sf.Gheorghe. Oamenii aflaţi în zonă au solicitat ajutorul după ce au observat cum un monument funerar s-a aprins ca o torţă iar flăcările ameninţau să cuprindă vegetaţia uscată aflată de jur împrejur şi să se extindă şi către celelalte construcţii ridicate de rudele celor decedaţi. Focul pare să fi pornit de la o lumînare aprinsă şi lăsată nesupravegheată, au spus martorii.
La faţa locului pompierii au ajuns cu o autospecială plină cu apă şi spumă. Intervenţia rapidă a angajaţilor ISU Buzău a făcut ca incendiul să fie lichidat într-un timp foarte scurt. În mai puţin de 20 de minute pericolul a fost înlăturat.
Conform datelor preliminare, în monumentul cu pricina se afla un generator alimentat cu combustibil dar şi un bidon în care se aflau 4 litri de benzină. La un moment dat proprietarul a aprins o lumînare în capela cu pricina după care a părăsit incinta. Flacăra lumînării, alimentată de vaporii de combustibil, a dat naştere unui incendiu care a mistuit în cîteva minute 15 metri pătraţi din acoperiş.

Florin Zafiu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ