INCENDIU LA PĂDUREA DIN MÂNZĂLEȘTI

0
53

Aproape patru hectare de pădure au ars în zona comunei Mânzălești, duminică noaptea. Intervenția are un grad de risc ridicat, întrucât focarul s-a dezvoltat într-o zonă cu stânci care din cauza temperaturilor dezvoltate de incendiu, s-au desprins, punându-i în pericol pe pompieri. Zona este greu accesibilă, deplasarea se face pe jos, materialele necesare stingerii fiind transportate cu ajutorul ATV-ului.
Mai mult de 12 ore forțe și mijloace din cadrul Detașamentului de Pompieri Râmnicu Sărat și Detașamentului de Pompieri Buzău, lucrători din cadrul Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Mânzălești și pădurari, au intervenit pentru stingerea incendiului de pădure izbucnit pe raza comunei Mânzălești.
În condițiile lipsei de precipitații și a curenților de aer dezvoltați în zona de ardere, s-au făcut eforturi deosebite pentru stingerea incendiului. Potrivit reprezentanţilor In spectoratului pentru Situaţii de Urgenţă nu se știe cauza exactă a izbucnirii incendiului. Din fericire, nu a existat pericolul ca focul să se extindă la gospodăriile din zonă.

Iuliana Sîrbescu/ Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ