Încep asfaltările pe DJ 203K Mărăcineni-Podu Muncii

0
424

Până la sfârsitul lunii septembrie Consiliul Judetean Buzău promite asfaltări pe DJ 203K Mărăcineni – Podu Muncii, tronsonul de drum mult contestat de buzoieni si de societătile din domeniul infrastructurii rutiere, în egală măsură. În mai putin de două săptămîni autoritătile speră să fie solutionate contestatiile care au condus la blocarea proiectului.

După reabilitarea podului de la Vadu Paşii, cea mai aşteptată lucrare este cea privind refacerea tronsonului DJ203K Mărăcineni – Podu Muncii. Despre această lucrare se vorbeşte de ani buni însă şi în acest moment şoseaua este presărată cu gropi. Preşedintele Consiliului Judeţean Buzău a declarat ca de vină a fost întârzierea lucrărilor de contestare a licitaţiilor dar dă asigurări că la sfârşitul lunii septembrie lucrările de asfaltare ar putea începe.

Reabilitarea DJ 203 K Mărăcineni – Podu Muncii se va realiza din bani europeni la fel ca reabilitarea drumului dintre Mărăcineni şi Robeasca.

Contestarea licitaţiilor este un subiect fierbinte pe masa autorităţilor locale. Asta pentru că în baza unor motive nefondate societăţile împiedică desfăşurarea proiectelor iar lucrările se organizează ulterior cu întîrzieri şi costuri suplimentare. În acest sens, preşedintele Consiliului Judeţean dar şi alte autorităţi locale susţin modificarea legislaţiei şi introducerea unei taxe în cazul societăţilor care contestă licitaţiile fără a avea la bază motive întemeiate.

(Florin Zafiu)

 

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ