ÎNCEP CONTROALELE ÎN ŞCOLI

0
49

Conducerea Prefecturii a dispus constituirea unei comisii de specialitate care să verifice stadiul de pregătire și să ofere consultanță privind măsurile sanitare ce trebuie aplicate în unitățile de învățământ preuniversitar din județul Buzău, pentru anul școlar 2020-2021. Comisia este formată din reprezentanți ai Instituției Prefectului, Direcției de Sănătate Publică, Inspectoratului Școlar Județean, precum și ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență. Verificările efectuate de mai multe echipe, distribuite pe zone, pentru a acoperi eficient toate unitățile de învățământ din județul Buzău, au demarat în această săptămână și vizează printre altele, respectarea normelor igienico-sanitare, starea igienico-sanitară a grupurilor sanitare şi a sălilor de clasă, existența examenelor medicale pentru cadrele didactice și personalul de îngrijire. Acțiunile de control se vor finaliza pe 10 septembrie, cu prezentarea către prefectul județului Buzău a unui raport- sinteză cu rezultatele verificărilor, iar unde se vor găsi probleme se vor face reverificări.
“Conform ordinului prefectului privind constituirea comisiilor pentru verificarea îndeplinirii cerinţelor legale privind deschiderea în bune condiţii a anului şcolar 2020 – 2021, la nivelul judeţului Buzău, după debutul anului şcolar se vor reverifica unităţile şcolare unde s-au constatat probleme deosebite și s-au stabilit măsuri pentru soluționarea acestora”, se arată într-un comunicat de presă al Instituţiei Prefectului.
În unitățile de învățământ din județul Buzău, cursurile se vor desfășura atât cu participarea fizică a elevilor, cu respectarea tuturor normelor sanitare, cât și în sistem online.

Laurenţiu Marinov/Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ