Încep dezbaterile pe buget

0
5

Infrastructura, prioritate pentru administrația locală în anul 2022
În câteva zile, Primăria Municipiului Buzău ar trebui să lanseze în dezbatere publică bugetul de venituri și cheltuieli pentru anul 2022. O atenție deosebită va trebui să fie acordată infrastructurii, sunt de părere consilierii locali. Proiectul privind reabilitarea bulevardului Unirii a atras deja critici din partea buzoienilor, motiv pentru care administrația locală a fost nevoită să facă rectificări substanțiale.
Se anunță tensiuni în ceea ce privește aprobarea bugetului de venituri și cheltuieli ale municipiului Buzău pe anul 2022. O parte dintre consilierii locali consideră că sumele cheltuite anul trecut de administrația locală nu au fost reflectate în proiecte majore, de impact. Mai mult decât atât, au fost folosiți bani la anumite capitole bugetare în detrimentul infrastructurii.
Pe de altă parte, administrația locală a demarat anul trecut investiții privind reabilitarea drumurilor din municipiu, fiind vizate mai multe artere importante printre care Transilvaniei, bulevardele Industriei și Unirii. Ultimul dintre proiecte a fost și este cel mai contestat. După ce a fost anunțat că bulevardul va avea doar o singură bandă de circulație pe sens pentru autoturisme, buzoienii au reacționat, la acest moment administrația renunțând la idee.
Critici au existat și în ceea ce privește strada Transilvaniei după ce drumarii au trasat o linie continuă în lungime de aproximativ 1,5 km, care nu oferea posibilitatea conducătorilor auto să vireze pe străzile adiacente. Poziția buzoienilor întărită și de lipsa unui aviz din partea autorității rutiere, a determinat administrația locală să revizuiască marcajul de pe șosea.

Florin Zafiu
Adrian Meteleanu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ