Încep emoțiile pentru agricultorii buzoieni! APIA va demara controalele pe teren

0
128

Agenția Judeteană de Plăti si Interventie în Agricultură Buzău a stabilit esantionul de control aferent campaniei agricole 2017. În scurt timp vor debuta controalele clasice si teledetectie. După finalizarea acestora se vor face platile in avans pentru cererile unice pe suprafata. Anul trecut, în urma verificărilor aproape 150 de fermieri au fost respisi de la plată din cauza unor neconformităti constatate.
APIA intră în linie dreaptă cu controalele aferente campaniei agricole 2017. Au fost deja formate echipele de control care vor verifica prin teledetecție sau în mod clasic datele pe care agricultorii le-au declarat în scopul de a beneficia de subvenții în sectorul zootehnic sau cel vegetal.
APIA va verifica dacă proprietarii de ferme au declarat în mod corect numărul de capete pentru care solicită sprijin financiar. Se vor organiza două sesiuni de control prin teledetecție astfel încît rezultatul verificărilor să fie cît mai elocvent. După finalizarea controalelor APIA va face ălatile în avans aferente cererilor unice.
În urma controalelor de anul trecut 149 de ferme au fost respinse de la plata subvențiilor ca urmare a lipsei documentelor obligatorii dar și din pricina unor erori de calcul.

Florin Zafiu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ