ÎNCEP INVESTIȚIILE CU FONDURI EUROPENE! Consiliul Județean Buzău a actualizat planul de investiții

0
54

Administratia judeteană a actualizat planul de investitii pentru 2017. A fost o urgentă, a explicat presedintele Consiliului Judetean, Petre Emanoil Neagu, în contextul în care mai multe proiecte cu fonduri europene asteaptă finantare europenă. Printre investitiile care vor fi realizate în perioada următoare, reabilitarea Spitalului Brătianu din municipiul Buzău si modernizarea unor drumuri de interes judetean.
Consilierii județeni au aprobat planul de achiziții pentru anul 2017. Nu mai puțin de 357 milioane lei fără TVA vor fi cheltuiți în acest an pe proiecte de investiții, cele mai multe în infrastructură. Actualizarea planului a fost urgentă, motivează reprezentanții Consiliului Județean Buzău, în contextul în care o parte dintre proiecte au nevoie de co-finanțare în vederea obținerii de fonduri europene.
Printre proiectele care vor fi finantate cu fonduri europene se numără cel privind reabilitarea Spitalului Brătianu din municipiul Buzău. Aici va fi amenajat Centrul Muzeal I.C.Brătianu. Pe de altă parte reprezentantii administratiei judetene dau asigurări că o porțiune din drumul județean 203k va fi reabilitată.
Planul de investiții mai cuprinde reabilitarea DJ204C pe raza comunei Sărulești, modernizarea și extinderea blocului operator din Spitalul Județean Buzău sau lucrări de eficientizare energetică a clădirilor din subordinea Consiliului Județean.

Florin Zafiu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ