ÎNCEP LUCRĂRILE LA BIBLIOTECA JUDEȚEANĂ

0
94

Se dă startul lucrărilor de reabilitare la Biblioteca Județeană ”Vasile Voiculescu”. Licitația pentru atribuirea contractului a fost finalizată, iar în câteva luni se va trece la lucrările propriu zise. Termenul de finalizare este anul 2022, iar banii provin dintr-o finanțare europeană obținută de Consiliul Județean.
Consiliul Judeţean Buzău a semnat în primavara anului trecut, contractul de finanțare pentru proiectul ,,Consolidare, restaurare și dotare Biblioteca Județeană ,,Vasile Voiculescu” Buzău. La un an de la obținerea finanțării, a fost finalizată licitația, iar miercuri a fost semnat contractul de execuție a lucrărilor de către ambele părți, respectiv de către președintele Consiliului Județean Buzău și de către directorul firmei care va efectua lucrările.
În primă fază va fi întocmit proiectul tehnic, după care vor urma lucrările de reabilitare și modernizare a bijuteriei arhitecturale de pe bulevardul Unirii. Directorul firmei care a câștigat licitația susține că dispune de mijloacele necesare pentru a executa o astfel de lucrare monumentală. Pentru restaurarea clădirii în același stil arhitectonic, firma va apela și la specialiști din București, singurii autorizați de Ministerul Culturii să intervină asupra monumentelor istorice.
Lucrările de reabilitare a Bibliotecii Județene sunt unele destul de complexe, mai ales că este vorba despre o clădire monument istoric.
Clădirea Bibliotecii Judeţene ,,Vasile Voiculescu” nu a mai beneficiat de reparaţii capitale de mulţi ani. Sediul instituție a fost construit în 1914, după un proiect al arhitectului Grigore Cerchez şi găzduieşte Biblioteca Judeţeană din anul 1984.

DENISA IRIMIA/ ROBERT OPREA

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ