ÎNCEP LUCRARILE LA PODUL DE LA MARACINENI

0
71

Lucrările de reparaţii la podul de la Mărăcineni vor începe luna viitoare şi vor dura exact 8 luni. Reprezentanții Prefecturii Buzău dau asigurari ca circulaţia va fi închisă doar jumătate din această perioadă.

Recent, Ministerul Transporturilor  a emis autorizația de construire pentru reabilitarea podului de la Mărăcineni, ordinul Direcției Regionale de Drumuri și Poduri București de începere a lucrărilor și a fost predat de Secția de Drumuri Naționale Buzău amplasamentul către firma executantă. Durata totală  a proiectului de reabilitare a podului vechi este de 8 luni, din care primele 4 luni se va lucra fără a se închide circulația iar alte 4 luni cu închiderea și devierea traficului pe podul nou. Etapele de organizare a șantierului și lucrările la piloni, din noiembrie până în martie sunt incluse în durata totală. Acestea sunt promisiunile făcute de conducerea Instituţiei Prefectului după o întâlnire cu reprezentanți ai Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere-Secția de Drumuri Naționale Buzău, ai firmei de construcții care a câștigat licitația pentru reabilitarea podului vechi de la Mărăcineni, cu proiectantul lucrării, dirigintele de șantier, precum și cu reprezentanți ai Inspectoratului de Poliție Județean.

Lucrările la podul de la Mărăcineni vor începe pe 10 noiembrie, cu organizarea de şantier. Prefectul Carmen Ichim vrea ca muncitorii să lucreze în mai multe schimburi ca să nu fie prelungită perioada în care traficul va fi afectat. În plus, ea a solicitat conducerii Secției de Drumuri Naționale să asigure, în cel mai scurt timp posibil, presemnalizarea și semnalizarea corespunzătoare a zonei, pentru evitarea incidentelor nedorite și asigurarea fluenței circulației rutiere, iar reprezentanților IPJ Buzău să pună la dispoziție echipaje ale Servicului Rutier pentru dirijarea traficului pe durata derulării proiectului.(Laurenţiu Marinov)

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ