ÎNCEP LUCRĂRILE PENTRU EXTINDEREA U.P.U.

0
96

Posibil sprijin guvernamental pentru finanţarea proiectului
Lucrările de extindere a Unității de Primiri Urgențe a Spitalului Județean vor fi demarate în scurt timp. Proiectul, în valoare de 4 milioane de euro, finanțat din fonduri europene presupune însă, o contribuție substanțială din parte Consiliului Județean Buzău. Un ajutor financiar în vederea realizării obiectivului, ar putea veni şi de la Guvernul României.
Valoarea totală a proiectului, ce impică construire unei noi clădiri pentru Unitate de Primiri urgenţe, dar include şi dotarea UPU, se ridică la aproximativ 4 milioane de euro. Din această sumă, 1,5 milioane de euro vin din fonduri europene, iar Consiliul Județean va contribui cu 3 milioane de euro din fonduri proprii. Contribuţia presupune un efort financiar substanţial pentru bugetul propriu al judeţului, care oricum este mult mai mic, anul acesta, faţă de anii anteriori.
Un ajutor în vederea susţinerii financiare a proiectului a venit din partea şefului UPU, medicul Adrian Zoican care a intervenit pe lângă Guverul României în vederea suplimentării fondurilor.
Doctorul Adrian Zoican este încrezător că demersurile sale pe lângă premierul României, Florin Câţu vor avea succes.
Extinderea Unităţii de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean presupune construirea unui alt corp de clădire, dotarea şi utilarea cu echipamente şi aparatură de ultimă generaţie, precum şi amenajarea unei parcări.

Laurenţiu Marinov/Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ