Încep nervii pe podul de la Mărăcineni

0
206

Lucrările de reabilitare a podului de la Mărăcineni, pe sensul Râmnicu Sărat – Buzău ar putea începe mai devreme decât ne-am fi asteptat. Desi, licitatia pentru desemnarea firmei castigatoare a fost contestată, ieri , Institutia Prefectului a primit vesti bune de la Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere. Mai exact,lucrarile de reparatii ar putea incepe chiar la sfarsitul acestei luni.

Cheia Moldovei, podul de la Mărăcineni, are nevoie urgent de reparaţii. Anul trecut pe sensul de mers dinpre Rîmnicu Sărat către municipiul Buzău a apărut o groapă care, cu timpul, s-a adîncit şi extins din pricina neglijenţei autorităţilor. După ce au constatat că gluma se îngroaşă, aceleaşi autorităţi au instituit măsuri, de la restricţii de circulaţie la cereri de sprijin financiar pentru refacerea infrastructurii afectate. Cu toate că judeţul Buzău a primit finanţare pentru refacerea podului, reabilitarea bate pasul pe loc. Zilele trecute reprezentanții Prefecturii au precizat că licitația pentru desemnarea firmei cîștigătoare care ar urma să se ocupe de lucrări, a fost contestată motiv pentru care refacerea drumului ar mai putea dura. Ieri însă CNAIR a informat Prefectura că pentru lucrări a fost depusă o singură ofertă, care nu este contestată ci se află în fază de evaluare.

Lucrările ar putea începe chiar de luna aceasta și s-ar putea întinde pe durata a 8 luni. În această situație, circulația pe podul de la Mărăcineni, pe sensul Rîmnicu Sărat – Buzău ar urma să fie închisă.

Lucrările ce vor fi efectuate constau în refacerea protecției structurii metalice, reparații la elevațiile infrastructurii, protecția betoanelor și refacerea sistemului rutier. (Florin Zafiu)

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ