Încep testările elevilor

0
15

Prima tranșă de 127.000 de teste a ajuns la Buzău
Peste 127.000 de teste pentru elevi au ajuns la Buzău, a anunțat Inspectoratul Școlar. În funcție de deciziile luate de către consiliile de administrație organizate la nivelul școlilor, testarea va fi efectuată de cadele didactice sau de părinți, la domiciliu.
Prima tranșă de teste pentru elevi a ajuns la Buzău, anunță Inspectoratul Județean Școlar Buzău. Elevii vor urma să fie testați antigen în momentul în care vor ajunge la cursuri vineri și în prima zi a săptămânii viitoare. Pentru celelalte zile, conducerea inspctoratului a anunțat că s-au făcut demersuri pentru suplimentarea numărului de dispozitive.
Testarea elevilor se va realiza în funcție de deciziile luate de către consiliile de administrație organizate la nivelul școlilor.
În acest moment peste 80 la sută dintre unitățile de învățămând din județul Buzău își desfășoară cursurile în mod normal, cu prezență fizică. Măsura de a testa elevii de către profesori a fost aspru criticată de către sindicatele din Educație care au atras atenția că angajații nu au competențe medicale și nici fișa postului nu prevede o asemenea procedură de îndeplinit.
Florin Zafiu
Adrian Meteleanu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ