Începe culesul strugurilor

0
100

Mai sunt câteva zile până în momentul în care se va da startul campaniei de culesla struguri. În ciuda fenomenelor meteorologice care au afectat în primăvara acestui an mai multe culturi, vita de vie pare să îsi revenit iar productiile estimate de specilisti sunt peste asteptări.

În mai puțin de o săptămînă se dă startul culesului la struguri. Specialiștii din cadrul Direcției Agricole Buzău sunt de părere că producțiile și cantitatea de vin rezultată vor fi peste cele înregistrate anul trecut în ciuda episodului de îngheț care a avut loc la jumătatea lunii aprilie. Fermierii au reușit să aplice corect tratamentele iar lucrările au fost efectuate la timp. Mai mult decît atît vara a fost destul de călduroasă astfel încît boabele de struguri să acumuleze cantitatea de zahăr necesară.

Strugurii de masă autohtoni au apărut deja pe piață. Și aici se așteaptă o producție peste așteptări.

Anul 2017 se aseamănă cu cel precedent atît din punct de vedere climatic cît și din punct de vedere al producțiilor. Anul trecut fermierii s-au confruntat atît cu secetă și cu ploi abundente cît și cu perioade în care dăunătorii și-au făcut simțită prezența în culturi. Doar aplicarea tratamentelor la timp a făcut ca viile să fie salvate iar producțiile să se ridice la un nivel acceptabil. Bineînțeles acest rezultat nu a putut fi obținut fără costuri. (Florin Zafiu)

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ