Începe examenul de bacalaureat!

0
58

Pregătirile pentru examenul de bacalaureat sunt în plină desfășurare. Până vineri, absolvenții de liceu trebuie să se înscrie pentru susținerea examenului, iar săptămâna viitoare sunt programate primele probe. Anul acesta, peste trei mii de absolvenți de liceu din județul Buzău sunt așteptați să susțină bacalaureatul.
Înscrierile pentru sesiunea din vară a Bacalaureatului din acest an au început de luni şi se încheie vineri. De asemenea, tot vineri se termină şi cursurile pentru elevii clasei a XII-a. Examenul de Bacalaureat din 2019, la fel ca şi cel din anii trecuţi, se va desfăşura în aceeaşi perioadă, în lunile iunie- iulie. La nivelul județului Buzău, sunt așteptați să susțină examenul de maturitate peste 3 mii de elevi.
Prima probă începe luni, cu evaluarea orală a competenţelor lingvistice la limba română. Calendarul arată că proba va continua în data de 4 iunie şi va fi urmată de evaluarea competenţelor lingivistice orale în limba maternă, în perioada 5-6 iunie.
În 7, 10 şi 11 iunie este programată evaluarea competenţelor digitale, iar în perioada 12-13 iunie vor fi testate competenţele lingivistice pentru o limbă străină. Probele scrise se vor desfășura în perioada 1- 4 iulie. Șefii învățământului buzoian se așteaptă ca absolvenții de liceu să fie mai pregătiți anul acesta, iar rezultatele obținute să fie peste media națională.
Primele rezultate ale examenului de bacalaureat vor fi afișate pe 8 iulie.

DENISA IRIMIA/ ROBERT OPREA

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ