ÎNCEPE FESTIVALUL ”BENONE SINULESCU”! Evenimentul se află la prima ediție

0
264

Primăria Buzau organizează, la finele acestei săptămâni, împreuna cu Asociația Culturală Spectaculis, prima ediție a festivalului concurs de muzică populară Benone Sinulescu, manifestare care are ca scop celebrarea marelui cântăreț buzoian Benone Sinulescu. Ideea a plecat de la primarul Constantin Toma, care a ținut să organizeze un astfel de eveniment pentru artistul care a dus numele Buzăului în lume prin cântecele sale. Edilul speră ca festivalul să devină o tradiție la noi în oraș.
Din juriul festivalului fac parte Benone Sinulescu, Angela Buciu, Tiberiu Ceia, Lazar Novak, George Stanca, Cristian Popescu si Florentina Adriana Stuparu, care vor avea de evaluat soliștii din trei grupe de vârstă diferite, iar probele se vor sustine la sala de evenimente a unui hotel. De asemenea, pe parcursul celor două zile de festival buzoienii vor putea urmări pe scena din Piața Dacia importante voci ale muzicii populare.
Festivalul ”Benone Sinulescu” se va desfășura la Buzău, pe 27 și 28 mai. Artistul buzoian se poate mândri că este singurul artist român care are un festival în timpul vieții. Nea Beni, pe 24 mai, va împlini 80 de ani.

DENISA IRIMIA

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ