ÎNCEPE FESTIVALUL INTERNAŢIONAL DE COMEDIE

0
33

Spectacole excelente de comedie, un eveniment special dedicat lui Ion Băieşu, show-uri de improvizație, spectacole pentru copii. Toate acestea au fost pregătite publicului buzoian pentru o nouă ediţie a Festivalul Internațional de Teatru Independent de Comedie COMIC 7 B care se va desfăşura la Teatrul „George Ciprian”.
Începând de mâine, 26 septembrie, până pe 2 octombrie Teatrul „George Ciprian” îi inivită pe buzoieni la Festivalul Internațional de Teatru Independent de Comedie COMIC 7 B – ediția a 4-a, primul eveniment dedicat exclusiv teatrului independent la Buzău. Festivalul le oferă spectatorilor o serie de evenimente speciale și premiere, iar unul dintre acestea este “Focusul Ion Băieșu”. Dramaturgul buzoian va reveni „acasă” prin intermediul unei expoziții în premieră absolută, ce va fi deschisă pe toată durata festivalului, în foaierul Teatrului „George Ciprian”. Vor fi expuse obiecte ce i-au aparținut dramaturgului, printre care mașina de scris pe care a folosit-o, ediții princeps ale unora dintre cărțile sale, fotografii din arhiva familiei și altele. Evenimentul va culmina luni, 30 septembrie, de la ora 17.00, cu o întâlnire-eveniment cu regizorul Radu Băieșu, fiul dramaturgului, și va continua cu vizionarea episodului ”Tanța și Costel – În gară la Medgidia”, cu Octavian Cotescu și Coca Andronescu, din serialul de televiziune realizat după scrierile dramaturgului. Intrarea la acest eveniment va fi liberă. De asemenea, în cadrul Galei de premiere a COMIC 7 B, din 1 octombrie, ora 19.00, spectatorii vor avea ocazia să vadă ”Experimentul”, după textul dramaturgului buzoian, spectacol de teatru ce va încheia Focusul Ion Băieșu.
„Ca la fiecare ediție, este o bucurie să reușim să aducem spectatorilor buzoieni evenimente și premiere de excepție, realizate de teatrele independente. Le mulțumim spectatorilor și ne dorim ca și la această ediție să umple sălile și mulțumim instituțiilor care susțin festivalul – Primăria Buzău, Teatrul George Ciprian și Consiliul Județean” spune actorul Cristi Martin, inițiatorul și directorul festivalului.
Spectacolele se joacă la sala Teatrului „George Ciprian”. Festivalul Internațional de Teatru Independent de Comedie COMIC 7 B este organizat de Asociația Bulevardul Culturii, în parteneriat cu Primăria Municipiului Buzău, Teatrul „George Ciprian” și Consiliul Județean Buzău.

Laurenţiu Marinov

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ